ΑΠΟΓΡΑΦΗ ή ΧΑΟΣ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ή ΧΑΟΣ

Ο Σύλλογός μας επίμονα επαναλαμβάνει και προειδοποιεί για την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας λόγω εθελουσιών εξόδων ενώ και η βίαιη μετάβαση σε θυγατρικές εταιρείες που η διοίκηση επιχειρεί στο βωμό της μείωσης του κόστους, θα έχει τόσο αρνητικές συνέπειες στην εσωτερική λειτουργία της όσο και την εικόνα της εταιρείας προς τους πελάτες.

Μια τέτοια αρνητική εμπειρία βίωσαν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα στα πλαίσια της απογραφής του Σαββάτου. Το πρωτοφανές φιάσκο με την κατάρρευση του συστήματος απογραφών είναι ενδεικτικό του νέου και μετεξελιγμένου ΟΤΕ.

  • Ελλιπές προσωπικό ακόμα και στην τηλεφωνική υποστήριξη του συγκεκριμένου έργου που παρά τις τιτάνιες προσπάθειές του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε τέτοιο όγκο κλήσεων.
  • Κωδικούς υλικού που απλά αδυνατούν να είναι συμβατοί με την εφαρμογή απογραφής.
  • Εν γένει συστήματα που δεν υποστηρίζουν σωστά, αποτελεσματικά και time efficiently καμία εργασία.

Μια εργασία που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εντός 3 – 4 ωρών έκλεισε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενώ υπάρχουν πολλά καταστήματα που σήμερα Δευτέρα δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Είναι ενδεικτικό, ότι συνάδελφοι με 20ετή και πλέον εμπειρία σε θέσεις ευθύνης (σταθερός στόχος κάθε “εθελούσιας”) αντιμετώπισαν μια πρωτόγνωρη και άνευ προηγουμένου εικόνα χάους αδυνατώντας να προσφέρουν λύσεις.

Τα μεγάλα λόγια των διοικούντων και των κονδυλοφόρων τους δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις και τις συνεχώς μεταλλασσόμενες σύγχρονες ανάγκες μίας ιδιωτικής εταιρείας. Η πραγματική ζωή δεν αποτυπώνεται πάντα σε excel και συναρτήσεις κόστους.

Περιστατικά σαν αυτά αυξάνουν την ανησυχία των συναδέλφων, καθώς κλονίζουν περισσότερο την εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία και δημιουργούν αβεβαιότητα για τα πραγματικά κίνητρα της διοίκησης.

Από τη μία η εταιρεία “διαφημίζει” το σχεδιασμό μετασχηματισμό της, χωρίς να μπορεί να τεκμηριώσει την αναγκαιότητά του και από την άλλη αδυνατεί να υλοποιήσει ως ενιαία εταιρεία απλά έργα όπως η απογραφή. Όταν σε μια ενιαία εταιρεία παρατηρούνται τέτοιες δυσλειτουργίες δεν τολμάμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί όταν για το ίδιο έργο θα είναι υπόλογες διαφορετικές θυγατρικές…

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε κανένα εργαζόμενο στην επισφάλεια και την ανησυχία.