ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΕ–ΟΤΕ ΜΕ ΚΙΝΑΛ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΕ–ΟΤΕ ΜΕ ΚΙΝΑΛ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 10.9.2020 στη Βουλή, συνάντηση της δια-παραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΕ–ΟΤΕ  Δημήτρη Αρβανιτοζήση, το Γενικό Γραμματέα Λάμπρο Κοντογιώργο, τον Αντιπρόεδρο Ιάκωβο Μπούτση και το Γραμματέα Οικονομικού Δημήτρη Καραγιάννη με το Γραμματέα της Κ.Ο. Κεγκέρογλου Βασίλειο, τον εκπρόσωπο τύπου Παύλο Χρηστίδη, τον Διευθυντή της Κ.Ο. Δημήτριο Μάντζο και τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα εργασίας Κουλούρη Βασίλειο.

Ενημερώσαμε για τις τρέχουσες εξελίξεις στα εργασιακά θέματα στον Όμιλο ΟΤΕ καθώς και για την αγωνία, τον προβληματισμό και την αγανάκτηση που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων, γεγονός που δεν συνάδει με την υψηλή κερδοφορία της εταιρείας και την κυρίαρχη θέση της στην ελληνική αγορά.

Στον ΟΤΕ παρατηρείται τα τελευταία χρόνια υψηλή κερδοφορία, η οποία στηρίζεται στην συμπίεση των μισθών και την περιθωριοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Την τελευταία 8ετία της κρίσης ο ΟΤΕ έχει τον ίδιο κύκλο εργασιών, αλλά με τους μισούς εργαζομένους  σε σύγκριση με το 2011, ενώ το εργασιακό κόστος έχει περιοριστεί στο 1/3 και είναι πλέον το χαμηλότερο της γκρουπ D.T.

Την ίδια πολιτική της τεράστιας κερδοφορίας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση: την συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων συνεχίζει και σήμερα η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ θέτοντας σε εφαρμογή την περαιτέρω συρρίκνωση των λειτουργιών του τόσο και τη συγκέντρωση υπηρεσιών (οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν με απόλυτη επιτυχία με τηλεργασία) από την περιφέρεια προς την Αθήνα, θέτοντας το δίλλημα σε πλήθος συναδέλφων, να δεχθούν «εθελούσια» απόλυση ή να μετακινηθούν άμεσα στην Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το ήδη προβληματικό σύστημα κεντρικής διαχείρισης θέσεων εργασιών, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζεται δραματικά η επαγγελματική και η οικογενειακή ζωή των συναδέλφων που ζουν σε Αλεξανδρούπολη, Χίο, Κοζάνη, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ρόδο και άλλες πόλεις. Συνδυαστικά με το κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων η πολιτική αυτή οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση και ερήμωση της περιφέρειας σε κρίσιμες εθνικά και κοινωνικά περιοχές της νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας. Αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο είναι εθνική υπόθεση, οι εταιρείες του μεγέθους του ΟΤΕ να στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας και κατ’ επέκταση  την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για επίλυση όλων των παραπάνω, παρέχοντας κάθε υποστήριξη καθώς και λαμβάνοντας τις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές  πρωτοβουλίες.

Η Δύναμή μας – Ο Σύλλογός μας!