ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΠ ΚΑΙ D2D

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΠ ΚΑΙ D2D

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14.9.2020,  συνάντηση της δια-παραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΕ–ΟΤΕ  Δημήτρη Αρβανιτοζήση, το Γενικό Γραμματέα Λάμπρο Κοντογιώργο, τον Αντιπρόεδρο Ιάκωβο Μπούτση και το Γραμματέα Οικονομικού Δημήτρη Καραγιάννη με τη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ και συγκεκριμένα με τους κ. Αθανάσιο Στράτο Chief Customer Operations Officer και τον κ. Παναγιώτη Τσιαντούλα HR Director Customer Services Operations F&M για το θέμα των Σ.Υ.Π. και των D2D.

Από πλευράς μας, επαναλάβαμε την πάγια θέση μας ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη και πρέπει να ανακληθεί δεδομένου ότι:

  • καταστρέφει οικογενειακούς προγραμματισμούς ετών
  • διαταράσσει το εργασιακό κλίμα
  • οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση και ερήμωση της περιφέρειας σε κρίσιμες εθνικά και κοινωνικά περιοχές της νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας

Επιπλέον τονίσαμε ότι είναι απαράδεκτο να εκβιάζονται εργαζόμενοι σε μια περίοδο πανδημίας, που σε όλη τη χώρα οι περισσότεροι εργάζονται απομακρυσμένα.

Ζητήσαμε επίσης να παραταθεί η προθεσμία απάντησης (που σήμερα είναι 25/9) και να υπάρχει επαρκής χρόνος για να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, συνδυαστικά ίσως και με τη φημολογούμενη εθελουσία του Οκτωβρίου 2020. Παράλληλα τονίσαμε ότι η εταιρεία οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να αποφευχθεί το «ξεσπίτωμα» των εργαζομένων.

Από πλευράς τους δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις προτάσεις μας καθώς και όσες άλλες αναδειχθούν στην συνάντηση της Πέμπτης 17/9 με την ΟΜΕ–ΟΤΕ.

Ο ΠΑΣΕ–ΟΤΕ συνεχίζει με την ανάληψη σειράς νομικών και πολιτικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία τόσο με τους φορείς της Πολιτείας όσο και με τους συνδικαλιστικούς φορείς στο κέντρο και στην περιφέρεια.

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε κανένα εργαζόμενο στην επισφάλεια και την ανησυχία.