ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΠ ΚΑΙ D2D

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΠ ΚΑΙ D2D

Συναντήθηκαν χθες 17/9 η ΟΜΕ–ΟΤΕ και οι Πρόεδροι των πρωτοβάθμιων Σωματείων με τη διοίκηση της εταιρείας για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη συρρίκνωση των ΣΥΠ καθώς και την κατάργηση του αντικειμένου D2D, που θα υποχρέωνε τη μετακίνηση 87 εργαζομένων από την Περιφέρεια, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη του θέματος όπως η ενημέρωση των αιρετών εκπροσώπων, οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όπως και η συμβολή της ΟΜΕ–ΟΤΕ, ανάγκασαν τη Διοίκηση να υπαναχωρήσει κάνοντας βήματα προς τη θετική κατεύθυνση και συγκεκριμένα να αποδεχτεί τα εξής:

  • Αξιοποίηση των εργαζομένων σε άλλα αντικείμενα πέραν της Αττικής και της Θεσσαλονίκης στις περιοχές της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης, της Ξάνθης και των Χανίων.
  • Συνέχιση του έργου στην Αλεξανδρούπολη και στο Αγρίνιο.
  • Τήρηση προτεραιότητας για τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν εκτός νομού όταν προκύψει ανάγκη στον τόπο απ’ τον οποίον μετακινήθηκαν.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη και πρέπει να ανακληθεί στο σύνολό της. Για εμάς ακόμη και ο ένας θιγόμενος εργαζόμενος αρκεί για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Ο ΠΑΣΕ–ΟΤΕ έχει ξεκινήσει και συνεχίζει με νομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία τόσο με τους φορείς της Πολιτείας όσο και με τους συνδικαλιστικούς φορείς, στο κέντρο και στην περιφέρεια.

Από πλευράς μας, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ουσιώδη αποφεύγοντας άσκοπες οξύτητες και αντιπαραθέσεις.

Καλούμε τη διοίκηση να μας παρουσιάσει ένα πλήρες και πειστικό επιχειρηματικό σχέδιο ως οφείλει εκ του νόμου να πράξει, στο οποίο θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων κατά το μετασχηματισμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει αντιμέτωπους και πάλι με σειρά κινητοποιήσεων όπως και στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε κανένα εργαζόμενο στην επισφάλεια και την ανησυχία.