ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στα πλαίσια της στήριξης της απεργίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και  των ενημερώσεων τοπικών φορέων για τα ζητήματα του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕ–ΟΤΕ Δημήτρης Αρβανιτοζήσης παραβρέθηκε στην Κρήτη και συναντήθηκε στις 15/9 με το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους συνεργάτες του.

Συζητήθηκαν ευρεία θέματα του οικονομικού επιμελητηρίου καθώς και θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, οι όποιοι με αυταπάρνηση και απόλυτο επαγγελματισμό σε αυτήν τη δύσκολή περίοδο φροντίζουν για την αδιάλειπτη παροχή του αγαθό της επικοινωνίας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ο Σύλλογός μας με υπευθυνότητα έθεσε ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων, πελατών και των συνεργατών της εταιρείας σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια για τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας και του τουρισμού που είναι αναγκαία για τον περιορισμό της πρωτοφανούς ύφεσης και της ανεξέλεγκτης αύξησης της ανεργίας.

Παράλληλα αναδείχτηκε το πρόβλημα της αναγκαστικής μετακίνησης (ξεσπιτώματος) εργαζομένων από τις πρωτεύουσες των νομών και τη μετάθεσή τους στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον συζητήθηκαν τοπικά αλλά και ευρύτερα θέματα της επικαιρότητας αλλά και η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα μας βρισκόμενη αντιμέτωπη με τέσσερις μεγάλες κρίσεις:

  • Μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση
  • Μια μεταναστευτική κρίση όπου η χώρα καλείται να καταστεί σύνορο μιας ολόκληρης ηπείρου
  • Μια διεθνή οικονομική κρίση που έρχεται στο τέλος μιας δικής μας δεκαετούς κρίσης
  • Και μια γεωπολιτική κρίση όπου η ελληνική διπλωματία και άμυνα καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επιθετικές διαθέσεις της Τουρκίας

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών καθίσταται κομβικός στην αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και στην προσπάθεια της κοινωνίας να ανακάμψει.

Οι πλέον αξιόπιστες λύσεις βρίσκονται στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων πολιτικών προτάσεων, με ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πολιτική και στην πολιτική υγείας του συνόλου της χώρας.

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε κανένα εργαζόμενο στην επισφάλεια και την ανησυχία.