ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 29/7 η διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΣΕ–ΟΤΕ παρουσία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Γ. Αδαμίδη με θέμα την προετοιμασία του συλλόγου μας για την προσεχή διαβούλευση, τις αποσχίσεις κλάδων  καθώς και την όποια προσαρμογή της εκπροσώπησης.

Για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε η δια-παραταξιακή ενότητα και η κοινή συνισταμένη για τη συνέχεια των ενεργειών μας, ώστε κανείς εργαζόμενος να μην είναι μόνος απέναντι στις πιέσεις της Εταιρείας.

Η εμπειρία και το παράδειγμα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο χειρισμό του μετασχηματισμού του Ομίλου ΔΕΗ καθώς και βέλτιστες πρακτικές που ακολουθήθηκαν, με κατάληξη την ενιαία και ισχυρή εκπροσώπηση των εργαζομένων καθώς και τη διατήρηση των μισθολογικών και εργασιακών δεδομένων τους, ακόμα και στο εκτός Ομίλου κομμάτι της ΔΕΗ,  αποτελούν πολύτιμο οδηγό και για τα θέματα του ΟΤΕ.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μας επεσήμανε εμφατικά τις ζημίες που υπέστησαν οι εργαζόμενοι θυγατρικής της ΔΕΗ, οι οποίοι υπό το κράτος πιέσεων και εσφαλμένων συνδικαλιστικών εκτιμήσεων έσπευσαν να διαπραγματευτούν τους όρους εργασίας τους όχι μέσα από τη μαζική συλλογικότητα, την εμπειρία και την ισχύ της Ομοσπονδίας, αλλά από καινοφανή επιχειρησιακά συνδικάτα.

Από πλευράς μας επαναλάβαμε τη θέση μας για ισχυρή εκπροσώπηση με ισχυρούς μαζικούς συλλόγους και ισχυρή ΟΜΕ–ΟΤΕ.

Αυτήν την κρίσιμη ώρα,  με την ενεργό συμμετοχή και τη συσπείρωσή σας γύρω από το σύλλογό μας, θα θέσουμε τα πλαίσια ώστε να πορευτούμε όλοι μας με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα της συνεδρίασης από εδώ.