ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα διαβαίνει το μονοπάτι του εκβιασμού και της τρομοκρατίας των εργαζομένων που λίγο καιρό νωρίτερα τους ευχαριστούσε για όλα αυτά που προσέφεραν μέσα στην υγειονομική κρίση. Μετά τους συναδελφούς στα Σ.Υ.Π. και D2D απειλεί τις συναδέλφισσες καθαρίστριες, όπως έπραξε και με τους φύλακες, μέσα σε λίγες ημέρες να υπογράψουν για να αποχωρήσουν από τον Όμιλο και να συνεχίσουν σε ιδιωτική εταιρεία με αβέβαιο μέλλον. Μάλιστα έχουν το θράσος, όπως μας ενημέρωσαν οι συναδέλφισσες, ενώ τους ζητούν να δοθούν γραπτά αυτά που τους αναφέρουν τηλεφωνικά (ποσό αποζημίωσης κλπ.), να τις πιέζουν πρώτα να συμφωνήσουν και να τους στείλουν τα έγγραφα μόνο για υπογραφή και μάλιστα αφήνουν χρονικό περιθώριο 2 ημέρες για να αποφασίσουν!

Δυστυχώς έχει εκλείψει ο σεβασμός στους εργαζόμενους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά για δεκαετίες ολόκληρες. Για αυτούς μπορεί να είμαστε απλά νούμερα, πωλήσεις και στοχοθεσία. Εμείς όμως στέλνουμε το μήνυμα ότι μας διακατέχει η ενότητα και η συναδελφική αλληλεγγύη και δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές οι οποίες και οι ίδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι βλαπτικές για την ίδια την εταιρεία με την αναστάτωση και την εργασιακή ανασφάλεια που έχουν προξενήσει.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμφωνήσουν και να μην υπογράψουν κανένα έγγραφο αν δεν έχουν λάβει πρώτα γραπτά αυτά που τους αναφέρουν για να έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να τα ελέγξουν και να λάβουν την απόφαση που επιθυμούν.

Η Διοίκηση από ότι φαίνεται μεταφράζει και μετουσιώνει την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της εταιρείας σε εκβιασμό και τρομοκρατία των εργαζομένων αντιμετωπίζοντας το φάσμα της απόλυσης.

Σε αυτό το κομβικό χρονικά σημείο πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Μόνο με ενότητα, σύνεση και αγώνα θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

 

ΓΙΑ   ΤΗΝ    Τ.Δ.Ε.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ                                          ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ