ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Cosmote e-Value

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Cosmote e-Value

Ο Σύλλογός μας έχει αναδείξει σε κορυφαία διεκδίκηση την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Cosmote e-Value.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου και μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, παραστάσεις και συναντήσεις με τη Διοίκηση της Εταιρείας, οι οποίες δεν καρποφόρησαν, κινήσαμε τη νόμιμη διαδικασία για τη σύναψη της πρώτης συλλογικής σύμβασης εργασίας στην εταιρεία Cosmote e-Value. Η πρωτοβουλία μας αυτή προσέκρουσε στην αδιαλλαξία της Διοίκησης της Εταιρείας.

Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στον Ο.ΜΕ.Δ. (διαδικασία Μεσολάβησης), ο οποίος παραγκωνίζοντας τα “νομικίστικα” επιχειρήματα της Διοίκησης της Εταιρείας, μας δικαίωσε και εξέδωσε μεσολαβητική πρόταση.

Αποδεχθήκαμε την πρόταση της μεσολαβήτριας, αλλά αντί η διοίκηση να έρθει σε συμφωνία υπογραφής εμμονικά αρνήθηκε και εν συνεχεία με διάφορες αιτίες προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Η άρνηση αυτή συνεχίστηκε και στο τραπέζι διαπραγμάτευσης με την ΟΜΕ–ΟΤΕ όταν τέθηκε το ζήτημα υπογραφής σε όλες τις θυγατρικές.

Σε αυτή την αδιαλλαξία της διοίκησης όλοι μαζί δίνουμε ισχυρό μήνυμα.

Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο, παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αγωνιζόμαστε για οικονομική και θεσμική εξέλιξη, Διεκδικούμε την ζωή μας. Να μπει τέλος στην καθημερινή μας απαξίωση.

Δίνουμε δυναμικά απάντηση ξεκινώντας με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως και τις 15:00 στις 14/10, 21/10, 29/10, 4/11, 11/11  σε όλους τους χώρους εργασίας της επιχείρησης και με περαιτέρω κλιμάκωση μέχρι την τελική δικαίωση.

Έχοντας και την στήριξη των κατά τόπους εργατικών κέντρων για τη κάλυψη του συνόλου των εργαζομένων, καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Cosmote e-Value, αλλά και των τρίτων εταιρειών σε καθολική συμμετοχή στις αποφασισμένες στάσεις εργασίας αλλά και σε κάθε μορφή κινητοποίησης που θα αποφασιστεί.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Μαζί θα πετύχουμε.