ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 5-7-2019 η εταιρεία ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή των δρομολογίων των υπηρεσιακών λεωφορείων που εξυπηρετούν το κτήριο της Παιανίας, υιοθετώντας ένα μέρος των προτάσεων του Σωματείου μας.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Διοίκησης που έστω και με καθυστέρηση προσπάθησε να ανταποκριθεί στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Παιανίας για τη μεγάλη ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν μέσα στις πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού.

Πιστεύουμε ότι τα δύο επί πλέον δρομολόγια το πρωί από τον Προαστιακό στην Παιανία, η οριστική προσθήκη του δρομολογίου αναχώρησης στις 15.05 και η αναπροσαρμογή του ωραρίου αναχώρησης του λεωφορείου ενδομετακίνησης με στάση στον Προαστιακό, αλλά και μερικών διαδρομών το απόγευμα, δίνουν λύση σε αρκετά προβλήματα. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η συνεννόηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και της εταιρείας μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα. Μάλιστα αν η συνεννόηση αυτή είχε γίνει πριν την αρχική απόφαση για την περικοπή των δρομολογίων, η ταλαιπωρία των εργαζομένων για μια εβδομάδα θα είχε μειωθεί κατά πολύ.

Ωστόσο επιμένουμε στο αίτημά μας για την επαναφορά τουλάχιστον δύο δρομολογίων το πρωί και δύο το απόγευμα στη διαδρομή Νερατζιώτισσα – Μέγαρο – Παιανία (και αντιστρόφως). Η διαδρομή αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην Παιανία και στο Μέγαρο, οι οποίοι εξασφαλίζουν με τον τρόπο αυτό την άνετη και αξιοπρεπή προσέλευση και αποχώρηση από τον εργασιακό τους χώρο. Ταυτόχρονα αποτελεί παράδειγμα εταιρικής υπευθυνότητας και κίνητρο για τη μείωση χρήσης των ιδιωτικών μέσων μετακίνησης, με θετικά αποτελέσματα τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των ρύπων, όσο και στα μεταφορικά έξοδα των συναδέλφων.

Με αφορμή τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η εταιρεία πρέπει να δει με προσοχή τα αποτελέσματα της πρόσφατης πανευρωπαϊκής έρευνας για τον τρόπο μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τον τόπο εργασίας, αλλά και να προχωρήσει σε νέα έρευνα εξειδικευμένη για τον Όμιλο ΟΤΕ. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε μια τέτοια έρευνα, με στόχο να εξασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση των συναδέλφων με ορθολογική χρήση των μέσων μεταφοράς, αλλά και τη βέλτιστη αξιοποίηση των εταιρικών πόρων.

#ΟΤΕείμαστεΕμείς