ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Από τη  Δευτέρα 1-7-2019 πλήθος εργαζομένων ταλαιπωρείται κατά την προσέλευσή του στην Παιανία, καθώς έγινε μεγάλη περικοπή στα δρομολόγια μεταφοράς προσωπικού. Συνοπτικά, τα δρομολόγια που συνέδεαν το Κτήριο Παιανίας με τη στάση του Προαστιακού Κορωπίου μειώθηκαν από 40 ημερησίως σε 12. Επιπλέον καταργήθηκαν και τα 7 δρομολόγια (4 πρωινά και 3 απογευματινά) που συνέδεαν τη Νερατζιώτισσα με το Μέγαρο και την Παιανία, εξυπηρετώντας πολλούς συναδέλφους.

Παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός στα διαθέσιμα δρομολόγια και μεγάλες καθυστερήσεις στην προσέλευση, καθώς τα λεωφορεία δεν χωρούσαν όλους όσους περίμεναν και όσοι δεν μπορούσαν να μπουν αναγκάζονταν να περιμένουν πάνω από 30 λεπτά για το επόμενο. Επίσης, λόγω καθυστερήσεων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε ένα δρομολόγιο αντιστοιχούν οι προσερχόμενοι από 3 τραίνα.  Τέλος, καθώς τα λεωφορεία περιμένουν τα καθυστερημένα δρομολόγια μετρό και προαστιακού, η αναχώρησή τους καθυστερεί και η προσέλευση των εργαζομένων στην Παιανία γίνεται αργότερα του αναμενόμενου. Έτσι αναγκάζονται είτε να παραμένουν στο χώρο εργασίας πέραν του ωραρίου περιμένοντας, είτε να φεύγουν λίγα λεπτά πρόωρα.

Το αποτέλεσμα των περικοπών αυτών είναι η μεγάλη ταλαιπωρία όσων επιλέγουν ή είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η ταλαιπωρία αυτή οδηγεί τους συναδέλφους να βρουν τρόπο να μετακινούνται με ιδιωτικό μέσο, ενάντια σε κάθε οικονομική λογική, αλλά και στη διακηρυγμένη εταιρική πολιτική για τη μείωση των ρύπων.

Ως ελάχιστα μέτρα βελτίωσης της κατάστασης ο Σύλλογός μας προτείνει:

  1. Δύο δρομολόγια το πρωί (07:35, 08:35) και δύο το απόγευμα για τη διαδρομή Νερατζιώτισσα – Μέγαρο – Παιανία (και αντίστροφα), σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Τα δρομολόγια αυτά εξυπηρετούσαν πολλούς εργαζομένους που μένουν στην περιοχή κοντά στο Μέγαρο, καθώς εργάζονταν στο παρελθόν εκεί και βοηθούν στην αποσυμφόρηση των δρομολογίων Κορωπίου-Παιανίας.  Επίσης προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες μετακίνησης για ένα τουλάχιστον τμήμα της καθημερινής μακρινής διαδρομής πολλών συναδέλφων.
  2. Δύο επί πλέον δρομολόγια το πρωί από Κορωπί προς Παιανία για τη διαμόρφωση των δρομολογίων Κορωπί-Παιανία ανά εικοσάλεπτο περίπου με ανταπόκριση στα δρομολόγια προαστιακού και μετρό, αντί για 30λεπτο στην περίοδο αιχμής (από 08:10 έως 09:50).
  3. Ένα επί πλέον δρομολόγιο το απόγευμα (Παιανία – Κορωπί) στις  15:20.
  4. Αναπροσαρμογή του δρομολογίου ενδομετακίνησης  (Μέγαρο – Κορωπί – Παιανία – Κορωπί –Μέγαρο),  κατά 5 λεπτά (11:50 αναχώρηση από Κορωπί, 12:05 αναχώρηση από Παιανία), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μερικής απασχόλησης καθώς και μέσο μεγαλύτερης χωρητικότητας.
  5. Αναπροσαρμογή των δρομολογίων ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την πρόωρη αποχώρηση ή αποστολή οδηγίας του HR προς τους προϊσταμένους για διευκόλυνση δεκαλέπτου, λόγω της μείωσης των δρομολογίων και πιθανών καθυστερήσεων, τόσο του προαστιακού και του μετρό, όσο και των υπηρεσιακών λεωφορείων.

 

#ΟΤΕείμαστεΕμείς