ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ ΣΤΗΝ Cosmote e-Value

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ ΣΤΗΝ Cosmote e-Value

Σε συνέχεια της συνάντησης της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕ–ΟΤΕ με τη Διοίκηση της Εταιρείας παρουσία του Πρόεδρου κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ενημερωθήκαμε και επίσημα πλέον για τις απειλές και το κλίμα τρομοκρατίας που η Διοίκηση προσπαθεί να διαμορφώσει σχετικά με το θέμα της Cosmote e-Value.

Συγκεκριμένα, πληροφόρησαν την ΟΜΕ, αφού πρώτα φρόντισαν με διαρροές να το δώσουν, ότι στο πρόσφατο ΔΣ του ΟΤΕ αποφασίστηκε (;) η πρόσληψη Συμβούλου για την αποτίμηση της Cosmote e-Value και επεξεργασία σεναρίων πιθανής πώλησης, ως αντίδραση, άκουσον άκουσον, στην προσφυγή του Συλλόγου μας στον ΟΜΕΔ για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατό:

  • Μια εταιρεία για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην έχει ενημερώσει την Κυβέρνηση;
  • Να έχουν συμφωνήσει τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από το Δημόσιο χωρίς να έχουν πάρει εντολή για αυτό; Στις πρόσφατες συναντήσεις του Συλλόγου με εκπροσώπους της Κυβέρνησης ουδέποτε τέθηκε κάτι τέτοιο.
  • Η κορυφαία εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο να λειτουργεί με φήμες και διαρροές;

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση τώρα απέναντι στους ωμούς εκβιασμούς, απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τη νέα γενιά σε καθεστώς δουλοπαροικίας, αμείβοντάς τους με ψίχουλα, σε καθεστώς ημιαπασχόλησης και εν τέλει σε όλους αυτούς που οδηγούν τη νέα γενιά στο εξωτερικό.

Η αλήθεια είναι ότι:

  • Οι συνθήκες εργασίας στη Εταιρεία είναι από τις χειρότερες στην αγορά.
  • Η υπεραξία και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της Cosmote e-Value είναι μόνο εντός του Ομίλου ΟΤΕ.
  • Οι μισθοί των εργαζομένων στην  Cosmote e-Value είναι οι χαμηλότεροι στην αγορά και για αυτό οι εργαζόμενοι αποχωρούν και πάνε στον ανταγωνισμό με καλύτερες αμοιβές.
  • Το κόστος για την Εταιρεία από τη συνεχιζόμενη φυγή των εργαζομένων είναι υψηλότερο από αυτό της διεκδικούμενης ΣΣΕ. Ομοίως πολύ υψηλό είναι και το κόστος της νομικής υπεράσπισης που έχει επιλέξει η εταιρεία για να μην υπογράψει ΣΣΕ.
  • Το οικονομικό και τεχνολογικό θαύμα του ΟΤΕ προέρχεται εν πολλοίς από τους εργαζόμενους της Cosmote e-Value που ενώ υποαμείβονται, υπεραποδίδουν.

Η Διοίκηση, με τις όποιες μεθοδεύσεις της, δεν μπορεί να σταματήσει τους εργαζόμενους να αγωνίζονται για το δίκαιο των αιτημάτων τους ούτε να τους τρομοκρατήσει με τέτοιου είδους τεχνάσματα.

Οι εργαζόμενοι ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια με κάθε μέσο.

Ενωμένοι προχωράμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν φοβόμαστε ούτε υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!