ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου 2018 συζήτησε και αποφάσισε τρόπους αντίδρασης σε θέματα που έχουν προκύψει και αφορούν τους εργαζόμενους

– μέλη μας. Συγκεκριμένα για το θέμα του κλεισίματος των καταστημάτων σε Λαύριο και Αργυρούπολη και τη μετατροπή τους σε Franchise επικύρωσε την πρόταση του Συλλόγου μας στην Διευρυμένη Ε.Ε. της ΟΜΕ–ΟΤΕ για τον προγραμματισμό συνάντησης με τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, για να συζητηθεί το θέμα και αναλόγως της έκβασης να σχεδιαστούν τρόποι αντίδρασης. Οι θέσεις μας αυτές κατατέθηκαν και στο τελευταίο Δ.Σ. της ΟΜΕ–ΟΤΕ δια του Γενικού Γραμματέα της. Από πλευράς της η Διοίκηση ενημέρωσε την ΟΜΕ–ΟΤΕ ότι η συνάντηση θα οριστεί μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου.

Καλούμε τη Διοίκηση να πάρει πίσω την απόφασή της, η οποία δυστυχώς για άλλη μια φορά γίνεται χωρίς εμπορικό κριτήριο, με μοναδικό στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την κάλυψη των κενών θέσεων. Ζητούμε να προχωρήσει άμεσα σε στελέχωση όλων των υπηρεσιών με νέες προσλήψεις, να τερματίσει τη δανεική εργασία τόσο στην πρώτη γραμμή όσο και στις κεντρικές υπηρεσίες και να σταματήσει τώρα τον εμπαιγμό των εργαζομένων, που προτρέπει να δοκιμάσουν ως επιχειρηματίες εκεί που η ίδια απέτυχε.

Συνεχίζουμε παράλληλα την προσπάθειά μας για την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. στην Cosmote e-Value. Έστω την τελευταία στιγμή η Διοίκηση της Cosmote e-Value μπορεί να προσέλθει καλόπιστα στη διαπραγμάτευση, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε το πλαίσιο για τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους εργασίας των εργαζομένων στην Εταιρεία.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!