24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο ΠΑΣΕ–ΟΤΕ από κοινού με την ΟΜΕ–ΟΤΕ συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ σε μαζική συμμετοχή.

Στόχος της 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ είναι να εναντιωθούμε στις πολιτικές που δημιούργησαν τα προβλήματα της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης, τα οποία έχουν οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως τους νέους, τις γυναίκες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που συνεχίζεται επί οκτώ χρόνια οδήγησε στη βύθιση του ΑΕΠ κατά 25%, στην έκρηξη της ανεργίας έως και το 28%, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση και την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης επεκτείνονται ραγδαία, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργώντας μια νέα γενιά συμβασιούχων χωρίς ασφάλεια, ποιότητα δουλειάς και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 28 Νοεμβρίου και πέρα από τα γενικά αιτήματα της κατάργησης της φοροεπιδρομής, τα 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Σταθερό κοινωνικό προϋπολογισμό, άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019.
  2. Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας.
  3. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.
  4. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση – σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς.
  5. Σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.
  6. Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  7. Τερματισμό της Συρρίκνωσης του ΟΤΕ.
  8. Τερματισμό της Εντατικοποίησης, τήρηση του προβλεπόμενου από τη Σ.Σ.Ε ΟΤΕ ωραρίου.
    Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της Αθήνας στις 28/11/2018 που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ