ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Σύλλογός μας έχει από καιρό καταγγείλει τα απαράδεκτα φαινόμενα υποστελέχωσης, εντατικοποίησης, εργασιακού άγχους και απλήρωτων υπερωριών, τα οποία έχουν πλέον γίνει κανόνας σε όλη την Εταιρεία. Η μη τήρησή του πέραν των όποιων υπηρεσιακών ευθυνών αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα. Δυστυχώς η Διοίκηση μεταβίβασε την ευθύνη εφαρμογής του στους προϊσταμένους.

Αδικεί την εικόνα και το κοινωνικό προφίλ του Ομίλου ΟΤΕ, η καταστρατήγηση του ωραρίου παρά την αυστηροποίηση των χρηματικών προστίμων για την απλήρωτη υπερεργασία, και υποχρεώνει καθημερινά τους εργαζόμενους σε απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει και το αδιάφορο βλέμμα της διοίκησης είναι ένα διαρκές αντίο για την επίλυση του θέματος.

Η λογική της αδιαφορίας και η δημιουργία αυτοφωράκηδων είναι παράλογη, αλλά και πάνω από τη νομοθεσία και τη ΣΣΕ.

Η άμεση και οργανωμένη παρέμβαση των εργαζομένων επιβάλλεται.
Πιστοί στη δέσμευσή μας απέναντι στους εργαζόμενους συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα που τους απασχολούν και να παλεύουμε για τη λύση τους με εφικτές προτάσεις.

Καταγγέλλουμε τον στρουθοκαμηλισμό της διοίκησης στο πρόβλημα της επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών και την καλούμε να πράξει ΤΩΡΑ το αυτονόητο:

  • Άμεσα προσλήψεις προσωπικού με απόλυτη διαφάνεια.
  • Να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση για να αποφευχθεί περαιτέρω ανεπανόρθωτη ζημιά στο εργασιακό κλίμα και η καταρράκωση της εικόνας του ΟΤΕ που στιγματίζεται ως κακός εργοδότης..
  • Να καταβάλλει άμεσα το ποσό από υπερωρίες που αντιστοιχεί στον κάθε εργαζόμενο.
  • Να διαχωρίσει το ωράριο λειτουργίας των ΤΕΚ από το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων, σταματώντας την προσπάθειά της να μετατρέψει τους προϊσταμένους σε θαυματοποιούς.
  • Να προχωρήσει σε ουσιαστική εκπαίδευση των εργαζομένων ΕΝΤΟΣ ωραρίου.

Ο Σύλλογός μας εκ του ρόλου του είναι υποχρεωμένος να διαφυλάττει τους εργαζόμενους μέλη του από αυθαιρεσίες και άμεσες ή έμμεσες πιέσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ