ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ Σ.Σ.Ε.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ Σ.Σ.Ε.

Ολοκληρώθηκε αισίως σήμερα ο αγώνας για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ στον ΟΤΕ. Η παράταξή μας, όπως με υπευθυνότητα έκανε όλα τα προηγούμενα χρονιά, έτσι και τώρα έχοντας πλέον την πρώτη θέση στην ΟΜΕ ΟΤΕ, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη μιας έντιμης και δίκαιης συμφωνίας για Σ.Σ.Ε. στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και έβαλε τις βάσεις για θετικές εξελίξεις στην Cosmote e-Value.

Μια σύμβαση με μισθολογικές αυξήσεις που, για πρώτη φορά, δεν απεμπολει κανένα θεσμικό κεκτημένο.

Μια σύμβαση με αυξήσεις που επιχειρεί να αμβλύνει τις μισθολογικές ανισότητες  δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους νεότερους εργαζομένους, εξασφαλίζοντας:

  • Για τους νέους εργαζομένους (μετά το 2015) αύξηση της τάξης του 9%.
  • Για τους παλιούς εργαζομένους αύξηση 4,5% με 7ωρο ωράριο εργασίας.

Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για αυξημένη διάρκεια της σύμβασης η οποία θα ισχύει τελικά για 22 μήνες. Παράλληλα θα υπάρχει στο κείμενο της σύμβασης πλήρης περιγραφή σχετικά με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 240, που αφορά στη θωράκιση των εργαζομένων απέναντι σε οποιαδήποτε τυχόν μεταβολή, «μετασχηματισμό» ή δημιουργία θυγατρικών αποφασιστεί από την Εταιρεία.

Η επόμενη μεγάλη μας προσπάθεια είναι η Cosmote e-Value και σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις!

Κλείνετε τα αυτιά σε όλους εκείνους που επίτηδες βάζουν στόχους εικονικούς και ανέφικτους και στηρίζετε εκείνους που με ρεαλισμό, υπευθυνότητα και πλήρη επίγνωση των συνθηκών, στοχεύουν ουσιαστικά και επιτυγχάνουν.

Όλοι μας επιθυμούμε ηρεμία, εργασιακή ασφάλεια, διοίκηση που δεν θα αιφνιδιάζει και όλα αυτά θα τα καταφέρουμε μόνο όταν στηρίζουμε το θεσμό των συνδικάτων. Κανένας μόνος του δεν τα κατάφερε καλύτερα.

 

Μόνο ενωμένοι, με ρεαλισμό και σοβαρότητα θα καταφέρουμε!

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΝΩΤΙΚΟΥ.