ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Οι εργαζόμενοι με αυξημένη ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι ημέρες περνούν και η αγωνία αυξάνεται, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και για όσους έχουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις που αν δεν υπάρξει λύση από το Σάββατο 1/2/2020 θα πρέπει να μπουν σε 40ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας.

Επαγγελματικές σταθερές και οικογενειακοί προγραμματισμοί είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Με αίσθημα ευθύνης και χωρίς διάθεση κινδυνολογίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το διακύβευμα της μη υπογραφής του σχεδίου που υπάρχει και που τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

  • ΣΣΕ έως 31/07/2021.
  • 35-ώρο για τους συναδέλφους πριν το 2015 με επαναφορά κατά 4,5% της μείωσης του 9,5%  που υπήρχε και επαναφορά επιπλέον 4% με τη λήξη της σύμβασης.
  • Αύξηση 5,5% για τους συναδέλφους μετά το 2015 και επιπλέον 2% με τη λήξη της ΣΣΕ.
  • Περιγραφή επακριβώς του ΠΔ 240 περί διαβούλευσης Διοίκησης και εκπροσώπων εργαζομένων σε κάθε μετασχηματισμό της εταιρείας.

Αν δεν υπογραφεί ΣΣΕ χωρίς άλλο σχέδιο ή εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση τότε μπαίνουμε σε περιπέτειες.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον μας! Παραταξιακές και προσωπικές στρατηγικές δεν χωράνε!

Καλούμε όλους τούτη την τελευταία ώρα να αναλογιστούν την ευθύνη και να σταματήσουν να παίζουν με το μέλλον των εργαζομένων και των οικογένειών τους. Η υπογραφή ΣΣΕ αποτελεί το στέρεο δρόμο που θα μας πάει στο αύριο.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΝΩΤΙΚΟΥ.