ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12 7:00 πμ – 11:00 πμ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12 7:00 πμ – 11:00 πμ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 4/12 συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης πληροφορηθήκαμε ότι στις εγκαταστάσεις της Πάρνηθας στέλεχος της εταιρίας ενημέρωσε ενοικιαζόμενο συνάδελφο ότι στο τέλος του χρόνου θα απολυθεί. Ο συνάδελφος, αυτός, που έχει επιδείξει έντονη συνδικαλιστική δράση, την προηγούμενη μέρα είχε δεχθεί προσωπική επίθεση από το ίδιο στέλεχος της εταιρίας επειδή μοίραζε ανακοίνωση της ΕΣΚ – ΟΤΕ η οποία κατήγγειλε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις της Πάρνηθας: την εντατικοποίηση, την αλλαγή του ωραρίου, την απαράδεκτη και πολλές φορές υβριστική συμπεριφορά των προϊσταμένων, το πρόσφατο εργατικό ατύχημα και καλούσε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας. Για τα όλα τα παραπάνω, ενημέρωσε και το κλιμάκιο της ΟΜΕ – ΟΤΕ που βρισκόταν εκεί για περιοδεία και η απάντηση που πήρε ήταν να απευθυνθεί στην εταιρική διαδικασία του compliance!!!

Στην αρχή του ΔΣ η ΕΣΚ – ΟΤΕ ζήτησε την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης, ώστε το ΔΣ να μεταβεί στην Πάρνηθα για άμεση παρέμβαση για το σύνολο των πολύ σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους, και τη συνέχιση της συνεδρίασης κατόπιν. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τη ΔΑΚΕ.

Στη συνέχεια, η ΕΣΚ – ΟΤΕ ζήτησε να τεθεί ως ζήτημα της ημερήσιας διάταξης τόσο η παραπάνω εξέλιξη όσο και συνολικά τα ζητήματα των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις της Πάρνηθας προτείνοντας την προκήρυξη 3ώρης στάσης εργασίας και Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων η απόφαση της οποίας θα είναι δεσμευτική για το σωματείο της ΠΕΤ – ΟΤΕ. Ο πρόεδρος δεν δέχτηκε καν να συζητηθεί το αίτημα! Μετά από αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη καλέσαμε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις να αποχωρήσουν και να πάμε για παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της Πάρνηθας. Τελικά, μόνο οι εκλεγμένοι με την ΕΣΚ – ΟΤΕ αποχωρήσαμε προχωρώντας σε παρέμβαση στη διοίκηση των εγκαταστάσεων της Πάρνηθας και σε συζήτηση με τους εργαζόμενους. Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις η ΕΣΚ – ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Πάρνηθα σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας που προκήρυξε το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, την Τετάρτη 5/12 από τις 7:00 πμ – 11:00 πμ.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσει τώρα η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Επαναφορά του ωραρίου όπως αυτό ίσχυε πριν την 1/9/2018.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Κάλυψη όλων των κενών με νέες προσλήψεις καθώς και όλων των επινοικιαζόμενων με συμβάσεις ΟΤΕ.
  • Επικαιροποιημένη καταγραφή του επαγγελματικού κινδύνου και των επαγγελματικών ασθενειών, την ενημέρωση για την καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης LOGISTICS & WAREHOUSING (Κεντρικής και Περιφερειακής) των αποθηκών, διανομής και συσκευασίας.
  • Οι επιτροπές ΕΥΑΕ να έχουν τις αρμοδιότητες που απορρέουν μέσα από τον ρόλο τους.
  • Να υπάρχει μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφάλειας, με βάση το χώρο, τη χρήση και τις δραστηριότητες.
  • Να υπάρξει καταγραφή επαγγελματικών ασθενειών όπως αναφέρονται στον κανονισμό του ΙΚΑ με καθορισμό και προγραμματισμό ιατρικής παρακολούθησης- εμβολίων (Ηπατίτιδας Β & Τετάνου) των εργαζομένων.
  • Να γίνει άμεσα προμήθεια ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΎ ΥΛΙΚΟΥ και Πρώτων Βοηθειών (ΦΕΚ 2562) για όλους τους χώρους εργασίας.
  • Έλεγχος και Συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.
  • Εκπαίδευση όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσοι είναι νέοι στις αποθήκες.
  • Χορήγηση Μ.Α.Π με βάση τη δραστηριότητα, το χώρο , τη θέση εργασίας.
  • Ένταξη των εργαζόμενων στις αποθήκες στα ΒΑΕ και χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους έχουν έργο αποθηκάριου