ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2020

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2020

Η 17η Νοέμβρη μέρα τιμής και μνήμης των γεγονότων του Πολυτεχνείου σηματοδοτεί το διαρκή αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξεγέρθηκαν διεκδικώντας ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία, παιδεία, καθώς και ένα καλύτερο αύριο.

Ο αγώνας τους έβαλε τέλος στην “φιλελευθεροποίηση” που είχε ξεκινήσει η χούντα και συνέβαλε με τον πιο καθοριστικό τρόπο στον εκδημοκρατισμό της χώρας αποτρέποντας την δημιουργία μιας χαλκευμένης και υπό στρατιωτικής επιτήρησης δημοκρατίας.

Φόρος τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου σημαίνει να επιτρέψουμε στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην κοινωνία και στο δημόσιο διάλογο με τις ιδέες και τη δημιουργικότητά του.

Σήμερα σε συνθήκες πανδημίας και υγειονομικού περιορισμού  πρέπει να προσαρμόσουμε τον τρόπο που κάναμε ότι κάναμε στο παρελθόν και να βρούμε τρόπους ώστε να πορευτούμε μαζί. Όπως τον τρόπο να τιμούμε τις γιορτές και τις επετείους μας έτσι ώστε να μη θέτουμε σε κίνδυνο τους γύρω μας.

Όλοι μαζί, διαφορετικά δημιουργείται θέμα δημοκρατίας και ισονομίας.

Ο ΠΑ.Σ.Ε. ΟΤΕ αποτίνει φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο και δεσμεύεται να συνεχίσει το διαρκή αγώνα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, της γενίκευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, καθώς και την κοινωνική σύγκλιση και αλληλεγγύη.

Μόνο ενωμένοι, με ρεαλισμό και σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε!