ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ συμμετέχουν στη συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανούς έκτασης υγειονομική κρίση ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες της Πολιτείας. Με αυτοθυσία δίνουν τα πάντα στον αγώνα για την εξυπηρέτηση των τηλεπικοινωνιακών αναγκών κάθε πολίτη για να μπορούν οι συνάνθρωποι μας να επικοινωνούν, αλλά και το κράτος να λειτουργεί απρόσκοπτα. Γεγονός που αποδεικνύει το σαφή, δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Επιπλέον, δίνουν την καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους προτείνουν σχέδια «ελάφρυνσης» εννοώντας τον κατακερματισμό της εταιρείας προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη και λειτουργική. Η κρίση περίτρανα δείχνει ότι υπό κεντρικό σχεδιασμό, κοινές προτεραιότητες και υπό την ίδια «σημαία» ο «γίγαντας» αντιδρά ταχύτατα και αποτελεσματικά.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται σύγκλιση και συμπόρευση δυνάμεων πάνω και πέρα από διαχωριστικές γραμμές.

Ο ΠΑ.Σ.Ε ΟΤΕ και οι άνθρωποί του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του COVID-19 στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά και της Εταιρείας, με στόχο αφ’ ενός την περίσωση της λειτουργίας της μέσα στα πλαίσια που τέθηκαν από τη Δημόσια Αρχή και αφ’ ετέρου τη διαφύλαξη της υγείας όλων των υπαλλήλων που βρέθηκαν είτε στην πρώτη γραμμή είτε στη διαδικασία της υποστήριξης των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.

Χαιρετίζουμε την πρόσφατη κίνηση της Διοίκησης να «ενισχύσει» το εισόδημα κάποιων εργαζομένων του τεχνικού προσωπικού της πρώτης γραμμής, οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι «πρώτη γραμμή» αποτελούν τόσο το δίκτυο καταστημάτων όσο και τα τηλεφωνικά κέντρα!

Πάγια θέση του ΠΑ.Σ.Ε ΟΤΕ είναι ότι όλες οι αυξήσεις και παροχές να θεσμοθετούνται μέσω Σ.Σ.Ε. η οποία θα εξασφαλίζει όρους ισονομίας, ισοπολιτείας και διαφάνειας!

Απαιτείται ένα πλαίσιο ειλικρινούς συμφωνίας με τους εργαζομένους.

Ενωμένοι με σύνεση, ψυχραιμία και καλή πρόθεση να συμβάλουμε όλοι στην ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας, να υπερβούμε την κρίση και να επιστρέψουμε υγιείς στην εργασιακή μας καθημερινότητα.

Μόνο ενωμένοι, με ρεαλισμό και σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε!