ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 13

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 13

Ο Σύλλογός μας έχει και στο παρελθόν εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στην εφαρμογή του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π. κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων πειθαρχικών διαδικασιών.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόλυση του συναδέλφου που κλήθηκε για ακρόαση στις 29 Σεπτεμβρίου με την εφαρμογή του εν λόγω άρθρου χωρίς να έχει προηγηθεί σύγκληση των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων.

Καλούμε τη Διοίκηση να εφαρμόζει τις  προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες. Υπάρχει η διαδικασία των πειθαρχικών συμβουλίων που μπορούν να επιβάλουν ποινές ή ακόμα  και απολύσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο για βαριά παραπτώματα.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους σε επαγρύπνηση και συσπείρωση γύρω από  το Σύλλογό μας, που θα σας ενημερώνει υπεύθυνα και χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες. Τους καλούμε επίσης να μας ενημερώνουν άμεσα είτε σε περιπτώσεις προβλημάτων με την αξιολόγησή τους είτε σε περιπτώσεις συνεχόμενων χαμηλών αξιολογήσεων.

Η εταιρεία είναι οι άνθρωποί της και θα πρέπει να εξαντλεί όλα τα μέσα πριν κάνει χρήση του άρθρου 13, ειδικά για χαμηλές αξιολογήσεις, δεδομένου ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να προσφύγουν σε δευτεροβάθμια επιτροπή αξιολόγησης.

 

Η Δύναμή μας – Ο Σύλλογός μας!

ΠΑΣΕ είσαι Εσύ!