ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτήν την ημέρα το 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που μετεξελίχθηκε σε Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση.

Από το 1844 που ο Σαμουελ Μορς έστειλε το πρώτο μήνυμα μέσω τηλεπικοινωνιακής γραμμής έως σήμερα την εποχή του 5G έχει συντελεστεί μια κοσμογονία στον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν. Τα δίκτυα έχουν εκμηδενίσει τις αποστάσεις κι έχουν δημιουργήσει ένα σύμπαν που όλα είναι συνδεδεμένα με όλα.

Η μετεξέλιξη αυτή που στις μέρες μας βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τεχνολογικής παραγωγής της ανθρωπότητας και ως τέτοια είναι αυτή που δημιουργεί σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας την εξέλιξη, που όλοι οι υπόλοιποι παραγωγικοί φορείς οφείλουν να προσαρμόζονται.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ ως εν γένει φορείς αυτής της καθημερινής γιγαντιαίας εξέλιξης έχουμε το προνόμιο να είμαστε στην καρδιά της παγκόσμιας μηχανής που κινεί την κοινωνία.

Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι πάρα πολλές κι έχουμε τη δυνατότητα να μην είμαστε απλά παθητικές μονάδες εργασίας σε συναρτήσεις ωφέλειας, αλλά να διαμορφώνουμε το μέλλον προς όφελος αυτών που εργάζονται για αυτό.

Ας αποδεχτούμε την πρόκληση που η ιστορία έταξε σε εμάς.