ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα εργασιακά θέματα στον Όμιλο ΟΤΕ. Μια χρονική περίοδο όπου το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά, μακριά από “στείρες” απόψεις και αδιέξοδες στρατηγικές, με μοναδικό στόχο τη θεσμική θωράκιση των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.

Ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ όλο αυτό το χρονικό διάστημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αποφεύγοντας ακραίες θέσεις και υψηλούς τόνους συνέδραμε στην πορεία επίτευξης μιας έντιμης και δίκαιης συμφωνίας για Σ.Σ.Ε. στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και έβαλε τις βάσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. στην Cosmote e-Value.

Η συμμετοχή, η ομοψυχία και η αγωνιστικότητά σας έφεραν αποτέλεσμα και αποτελούν την καλύτερη διασφάλιση απέναντι στις προκλήσεις που έρχοονται!

Γνωρίζουμε ότι η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας απαιτεί ρεαλισμό,  αμοιβαίες υποχωρήσεις και κλίμα εμπιστοσύνης. Γνωρίζουμε επίσης ότι είναι ανέφικτο μια σύμβαση να λύσει όλα τα εργασιακά ζητήματα, τα οποία είναι πολλά.

Δεν ξεχνάμε και δεν εγκαταλείπουμε κανέναν, είτε συμπερλιφηθεί στη σύμβαση είτε όχι, είτε αφορά νέους ή παλιούς,  είτε αφορά πολλούς όπως στην περίπτωση της Cosmote e-Value ή αφορά λίγους όπως είναι οι απολυμένοι φύλακες.

Θεωρούμε σκόπιμο να θυμίσουμε, πως ο Σύλλογός μας είναι αυτός που κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστούν οι συνάδελφοί μας στην Cosmote e-Value με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τις εξελίξεις στο θετικότερο αποτέλεσμα!

Καλούμε τα εμπλεκόμενα μέρη που διαχειρίζονται την τύχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ,  να δώσουν άμεσα τέλος στην αγωνία και την ανασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Μια ανασφάλεια που έρχεται η Διοίκηση της εταιρείας να επιβεβαιώσει με την επιβολή της 8ωρης εργασίας,  η οποία ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας.

Ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ,  πάντα με σχέδιο δράσης,  λειτουργώντας με ενότητα και ομοψυχία, μακριά από λαϊκισμούς, παραταξιακές ή άλλες σκοπιμότητες, θα συνεχίσει να προασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και αλλαγές.