ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Θα περίμενε κανείς σε μια εταιρεία του μεγέθους και της κερδοφορίας του ΟΤΕ να ανταλλάσσονται μόνο ευχές εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Το 2019 ήταν για την εταιρεία μια απόλυτα επιτυχημένη χρόνια σε όρους κερδοφορίας και αποτελεσμάτων. Η συνεισφορά και συμβολή  των εργαζομένων αναμφισβήτητη. Δυστυχώς, αυτή η επιτυχημένη χρόνια έκλεισε με τις ομαδικές  απολύσεις  των εναπομεινάντων εργαζομένων στη φυσική φύλαξη.

Η διοίκηση κάνοντας επίδειξη αδιαλλαξίας και αυταρχισμού κορύφωσε  την αστοχία του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης με την επίσης άστοχη, παράνομη,  άδικη και οικονομικά αδικαιολόγητη ομαδική απόλυση των εργαζομένων στη φύλαξη.

Πρόκειται ασφαλώς (πέρα από αποτρόπαια με ανθρώπινα κριτήρια) για μια συμβολική κίνηση δεδομένου ότι κάνεις δεν πιστεύει ότι έχει κάποιο άλλο αντίκτυπο στα οικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ.  Σηματοδοτεί την πρόθεση της διοίκησης να δείξει ότι μπορεί να «ξεφορτωθεί» όποιον κρίνει ότι δεν χρειάζεται καθώς και να προχωρήσει μονομερές το «μετασχηματισμό» του ΟΤΕ χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Τους καλούμε να επαναξιολογήσουν τη στάση τους! Εμείς θα σταθούμε δίπλα στα μέλη μας που χάσανε την εργασία τους και θα τους στηρίξουμε μέχρι τέλους. 

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τις θυγατρικές ενωμένοι και αλληλέγγυοι στέκονται ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις επιλογές της διοίκησης με την ελπίδα ΟΤΙ τελικά η λογική και η σύνεση θα πρυτανεύσει.

Οι όποιες αλλαγές μόνο με τη συμφωνία, συμμετοχή και συνεργασία των εργαζομένων μπορούν να προχωρήσουν αποδοτικά τόσο για την εταιρεία όσο και για τους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι και διοίκηση  «κράτησαν» όρθια την εταιρεία σε δυσκολότερες περιόδους και την έφεραν σήμερα στη θέση να μπορεί θωρακισμένη να αντικρίζει το μέλλον. Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες και συγκρούσεις η εργασιακή ειρήνη ωφέλησε την εταιρεία και οφείλουμε τώρα, όλες οι πλευρές, με νηφαλιότητα και χωρίς εμμονές, με καλόπιστη διαπραγμάτευση να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Όλοι μαζί στηρίζοντας την ΟΜΕ–ΟΤΕ θα καταφέρουμε να δώσουμε την αξία που αρμόζει στους εργαζομένους της κορυφαίας εταιρείας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ