ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΗΝ Cosmote e-Value

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΗΝ Cosmote e-Value

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Cosmote e-Value αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για το Σύλλογό μας τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα μετά την αλματώδη αύξηση των μελών του Συλλόγου μας που προέρχονται από τη θυγατρική.

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες, όταν αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στον Ο.ΜΕ.Δ. (Οργανισμός Μεσολάβησης & Διαιτησίας) λόγω της στείρας άρνησης της εταιρείας να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η ίδια μεθοδευμένη άρνηση αποτυπώθηκε και στις διαπραγματεύσεις του ΟΜ.Ε.Δ. όπου οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας αμφισβήτησαν τον ίδιο το θεσμό της Σ.Σ.Ε. και το ρόλο του ΟΜ.Ε.Δ., επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά πως «επιφυλάσσονται» για οποιαδήποτε τοποθέτησή τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Τα αβάσιμα επιχειρήματα της εταιρείας, όπως αυτά εκφράστηκαν δυστυχώς από τους νομικούς της εκπροσώπους, κατατρίφθηκαν στην απόφαση που εξέδωσε ο ΟΜ.Ε.Δ. (φάση μεσολάβησης) δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας, κάτι το οποίο υποχρέωσε τους εκπροσώπους της εταιρείας σε διάλογο και συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Δυστυχώς όμως, τόσο η διοίκηση της Cosmote e-Value όσο και η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ αποδείχτηκαν αναξιόπιστες και μας απέδειξαν πως το μόνο που ήθελαν να κερδίσουν ήταν χρόνος.

Μοναδικός τους στόχος – εμμονή είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους, χωρίς καμία άλλη αναπτυξιακή πρόταση!

Σε όλα τα ανωτέρω ο Σύλλογός μας απαντά δυναμικά με προκήρυξη επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας από τις 12:00 έως και τις 15:00 στις 14/10, 21/10, 29/10, 4/11, 11/11 και σε περαιτέρω κλιμάκωση κινητοποιήσεων μέχρι την τελική δικαίωση.

Η επιτυχία των στάσεων εργασίας ειδικότερα στους συναδέλφους που προέρχονται από την Cosmote e-Value, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία για τη θετική έκβαση των προσπαθειών μας για τη διασφάλιση των εργαζομένων της, μέσω της θέσπισης της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ σε δυναμική συμμετοχή τόσο την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση όσο και στις στάσεις εργασίας.

Δυναμή μας Εσείς