ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το νέο «αναπτυξιακό» σχέδιο νόμου, που έφερε η Κυβέρνηση και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης λειτουργίας των συνδικάτων. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν σοβαρό και καλόπιστο διάλογο με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Η μόνη απάντηση, απέναντι στην απαράδεκτη κίνηση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του πολυνομοσχεδίου, που ως μόνο στόχο έχει τον έλεγχο και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσω κατάργησης κλαδικών σωματείων, απαξίωσης του Ο.ΜΕ.Δ. και παράδοση μητρώων των συνδικαλιστών, είναι η απεργία.

Ο ΠΑ.Σ.Ε.–Ο.Τ.Ε. και η Ε.ΜΗ.Ε.Τ.–Ο.Τ.Ε. μετά το χθεσινό κάλεσμα της Γ.Σ.Ε.Ε. προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, θεωρούμε ότι η ΟΜΕ–ΟΤΕ πρέπει να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να έχει το χρόνο να προετοιμάσει την απεργία, εντάσσοντας στο πλαίσιο της απεργίας αυτής και το διεκδικητικό πλαίσιο Σ.Σ.Ε. στον όμιλο ΟΤΕ.