ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Συνεδρίασε έκτακτα χθες 20-03-2019 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετά την εκβιαστική ανακοίνωση της Εταιρείας για πλήρες outsource της φυσικής φύλαξης και «υποχρεωτικής» υπαγωγής του προσωπικού στο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης, χρησιμοποιώντας εκβιαστικές τακτικές απειλώντας ακόμη και με απόλυση για όσους δεν συμμετάσχουν. Στο Δ.Σ παραβρέθηκαν ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Σπ. Μήτσουρας και πλήθος εργαζομένων στη φυσική ασφάλεια.

 

Σύσσωμο το Δ.Σ. εξέφρασε την απόλυτη και κατηγορηματική στήριξή του στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Οι εργαζόμενοι -όχι μόνο- στη φυσική ασφάλεια είναι σε αναβρασμό όπως επίσης και πολλές άλλες δεκάδες εργαζομένων που «εκβιάζονται» δεχόμενοι λεκτικά μεγάλη ψυχολογική πίεση να αποδεχθούν την εθελούσια γιατί «δεν θα έχουν μέλλον στην εταιρεία»!

 

Δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί μέχρι τέλους.

Ο Νομικός Σύμβουλός μας ενημέρωσε αναλυτικά για το εφαρμοστέο νομικό πλαίσιο και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των εργαζομένων. Σύσσωμο επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε και θα προτείνει στο Δ.Σ. της ΟΜΕ ΟΤΕ την Παρασκευή 22-03-2019  δυναμικούς  τρόπους αντίδρασης.

Παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με άλλα σωματεία του χώρου με σκοπό:

  1. τη σωστή ενημέρωση των εργαζομένων ώστε να λάβουν με την απαραίτητη ηρεμία την απόφασή τους,
  2. την ενημέρωση του κοινού για το πως η κορυφαία Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών στη νοτιανατολική Ευρώπη αντιμετωπίζει την υπεραξία του ανθρώπινου κεφαλαίου της,
  3. Ενημέρωση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τις προθέσεις της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ.

 

Κλείστε τα αυτιά σε όσους προσπαθούν να σας τρομοκρατήσουν και καταγγείλτε στα σωματεία μας τις όποιες προσπάθειες εκφοβισμού. Ουδείς θα εξαιρεθεί από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

 

#ΕίμαστεΌλοιΦύλακες