ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Συνάδελφοι,

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 14/12, οι εκπρόσωποι της παράταξης μας έθεσαν με έντονο και επιτακτικό τρόπο τα δύο κύρια θέματα, που απασχολούν τα μέλη μας, ανεξαρτήτως αν δεν υπήρχαν στη θεματολογία του εν λόγω Συμβουλίου.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο κυρίαρχο ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ στην Cosmote e-value, ζητήσαμε και ζητάμε άμεση προσφυγή στον ΟΜΕΔ καθώς και εκπροσώπηση της παράταξης μας στις όποιες διαπραγματεύσεις. Δεν κατανοούμε πραγματικά, το λόγο της καθυστέρησης, από την στιγμή που υπάρχει αρχικά θετική γνωμοδότηση της Διαιτησίας! Δυστυχώς Πρόεδρος και Γραμματέας έδωσαν θολές απαντήσεις για μια ακόμα φορά, αφήνοντας τις εξελίξεις σε βάθος χρόνου! Μάλιστα υποστήριξαν ότι «η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο του ΠΑΣΕ»!

Οι συνάδελφοι περιμένουν απαντήσεις για τις επόμενες κινήσεις του Προέδρου και Γραμματέα.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που θέσαμε έντονα, είναι η ακατανόητη απόφαση της διοίκησης για μετατροπή δύο Σημείων Πώλησης σε franchise ,αδιαφορώντας για τις ζωές των συναδέλφων. Διαφωνούμε κάθετα με αυτή την εξέλιξη και θεωρούμε ότι το Λαύριο και η Αργυρούπολη είναι μόνο η αρχή μιας νέας λανθασμένης εμπορικής πολιτικής της συγκριμένης Διεύθυνσης.

Δυστυχώς η πρόταση της παράταξης μας για άμεση συνάντηση με τους συναδέλφους των Καταστημάτων “μπήκε στο πάγο”. Καλούμε λοιπόν, τον Πρόεδρο να ζητήσει άμεση συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής του ΠΑΣΕ, με τη Διεύθυνση Καταστημάτων, καθώς και προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή κι άλλων παρόμοιων δυσάρεστων εξελίξεων. Μέχρι τότε βέβαια θα περιμένουμε την μεταστέγαση του Καταστήματος Άρεως και όχι το οριστικό του κλείσιμο!

ΑΚΕ-ΠΑΣΕ, δεν πρόκειται να παίξει παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, ούτε να υποκύψει στα τετελεσμένα της Διοίκησης των παχυλών bonus! Εργασιακή ειρήνη με συνεχείς υποχωρήσεις των εργαζομένων δεν γίνεται! Η υπομονή έχει εξαντληθεί! Οι συνάδελφοι δεν είναι μονάδες και αριθμοί, αλλά πρωταγωνιστές στην κερδοφορία!

H EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΚΕ ΠΑΣΕ