ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑ.Σ.Ε. – ΟΤΕ, ΕΕΤΕ – ΟΤΕ, ΕΜΗΕΤ – ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑ.Σ.Ε. – ΟΤΕ, ΕΕΤΕ – ΟΤΕ, ΕΜΗΕΤ – ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στις 15-03-2019 η Διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε τα νέα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού. Η πρωτοτυπία αυτή τη φορά είναι ότι προχώρησε στη στοχοποίηση συγκεκριμένης ομάδας εργαζομένων στη φυσική ασφάλεια, χρησιμοποιώντας εκβιαστικές τακτικές απειλώντας ακόμη και με απόλυση για όσους δεν συμμετάσχουν.

Στην προχθεσινή διευρυμένη εκτελεστική της ΟΜΕ-ΟΤΕ παρουσία των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων με αποκλειστικό θέμα τις επιπτώσεις του προγράμματος της «οικειοθελούς» αποχώρησης, αποφασίστηκε η σύγκλιση εκτάκτως του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ εντός της εβδομάδας. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, το έκτακτο κι επείγον ΔΣ μεταφέρθηκε για την επόμενη βδομάδα στις 28/3, ελάχιστες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής, δίνοντας την εντύπωση ότι η ΟΜΕ – ΟΤΕ αγνοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αυτές οι πρακτικές είναι επιεικώς απαράδεκτες! Άλλα αποφασίζουν τα όργανα κι άλλα υλοποιούνται! Οι εργαζόμενοι στη φυσική ασφάλεια είναι σε αναβρασμό όπως επίσης και πολλές άλλες δεκάδες εργαζομένων που «εκβιάζονται» δεχόμενοι λεκτικά μεγάλη ψυχολογική πίεση να αποδεχθούν την εθελούσια γιατί «δεν θα έχουν μέλλον στην εταιρεία»!

Υπό το πρίσμα αυτών των επικίνδυνων καταστάσεων τα τρία πρωτοβάθμια σωματεία ΠΑΣΕ – ΟΤΕ, ΕΕΤΕ – ΟΤΕ και ΕΜΗΕΤ – ΟΤΕ, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ζητούν άμεσα τη σύγκληση ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ το αργότερο έως και την Παρασκευή 22/3/2019 και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για άλλη μια φορά, όπως στο παρελθόν με τη δικαστική διεκδίκηση των κλιμακίων, με σκοπό:

  • Τη σωστή ενημέρωση των εργαζομένων για τα προγράμματα του VES ώστε να λάβουν με την απαραίτητη ηρεμία την απόφασή τους. Κλείστε τα αυτιά σε όσους προσπαθούν να σας τρομοκρατήσουν και καταγγείλτε τις όποιες προσπάθειες εκφοβισμού, στα σωματεία μας.
  • Τη σειρά νομικών και συνδικαλιστικών δράσεων απέναντι στη Διοίκηση του ΟΤΕ σε περίπτωση που επιμένει στα σενάρια απόλυσης και βλαπτικής μεταχείρισης σε όσους παραμείνουν στην εταιρεία. Ουδείς θα εξαιρεθεί από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!
  • Την ενημέρωση του κοινού για το πως η κορυφαία Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών στη νοτιανατολική Ευρώπη αντιμετωπίζει την υπεραξία του ανθρώπινου κεφαλαίου της.

 

Τέλος, καλούμε όλα τα σωματεία να συνδράμουν στην προσπάθειά μας. Θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες των συνδικαλιστικών οργάνων εφόσον αυτές κινούνται στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουμε λάβει με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων.