Το δις εξαμαρτείν… Για το τρις… ΟΥΤΕ παροιμία δεν ΥΠΑΡΧΕΙ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ

Το δις εξαμαρτείν… Για το τρις… ΟΥΤΕ παροιμία δεν ΥΠΑΡΧΕΙ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ

Η ΕΣΚ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και έχει αναφερθεί παίρνοντας θέση μέσα και από τις ανακοινώσεις της στον τρόπο που η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ προωθεί και εφαρμόζει το νέο σύστημα αξιολόγησης. Έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για τις επιδιώξεις και τις συνέπειες που θα έχει η αξιολόγηση με βάση τα κριτήρια «των στόχων» που κάθε φορά θέτει η διοίκηση.

Τις τελευταίες μέρες όμως ένα ακόμη περιστατικό-το τρίτο κατά σειρά-έρχεται δυστυχώς να μας επιβεβαιώσει σε σχέση με τους σκοπούς της διοίκησης και την τακτική της.

Η πανομοιότυπη φόρμα της «προειδοποιητικής επιστολής» που δόθηκε σε εργαζόμενο εμπορικού καταστήματος(δεν είναι τυχαία η επιλογή), την ώρα που είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση του 2018 είναι το κριτήριο μιας αποθρασυνόμενης διοίκησης. Μιας διοίκησης που εμμονικά και άδικα συνεχίζει να κατασκευάζει «απρόθυμους» εργαζόμενους που δήθεν «δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της θέσης»…

Τέτοιες πρακτικές που ξεκάθαρα χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία όταν θέλει να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους κουνώντας το δάχτυλο απειλητικά και προειδοποιώντας ότι όποιος διεκδικεί , κινητοποιείται, απεργεί θα του δείχνει το δρόμο …της εξόδου!!! Οι εργοδότες δε θέλουν κανέναν «ενοχλητικό» που να αντιδρά στις απαιτήσεις τους «όλοι για όλα», δε θέλουν κανένα εμπόδιο στις προτεραιότητες των «Sales Review» ανά περίοδο και των στοχοθεσιών τους.

Κυρίως εκείνο που θέλουν να επικρατεί στους χώρους δουλειάς είναι η σιγή νεκροταφείου. Στην επίθεση τους μας θέλουν μόνους και φοβισμένους αλλά φοβούνται και κάνουν πίσω όταν κάποιος σηκώνει κεφάλι. Τρέμουν μπροστά στην ενιαία-συλλογική αντίδραση και στη δράση μας. Η πρακτική των προειδοποιητικών επιστολών δείχνει τον τρόπο που ο όμιλος ΟΤΕ εννοεί την …ανάπτυξη των εργαζομένων. Θέλουν εργαζόμενους φοβισμένους και αναλώσιμους!!! Χτες ήταν ο Γιάννης, ο Βασίλης – σήμερα ο Σταύρος αύριο όποιον έχει συγκροτημένα δικαιώματα, λογίζεται ως μισθολογικό κόστος και θεωρείται «κοστοβόρος» για τα κέρδη τους.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Γνωρίζει η εργοδοσία και οι «ειδήμονες» της Δ/νσης Δικτύου Καταστημάτων ομίλου ΟΤΕ, όταν πανηγυρίζουν για τα κέρδη της εταιρείας ότι κάποιοι εργαζόμενοι που έχουν συκοφαντηθεί και λοιδορηθεί, έχασαν την προσωπική και οικογενειακή τους ηρεμία, έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες… είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που 20-30 χρόνια με τη δουλειά τους, έβαλαν πλάτη για αυγατίσουν αυτά τα κέρδη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει η εργοδοσία ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη δημιουργία κλίματος αναστάτωσης-τρομοκρατίας-αγανάκτησης και οργής που επικρατεί όχι μόνο στα 25 εμπορικά καταστήματα άλλα στο σύνολο των καταστημάτων.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα φαινόμενα αυτά είναι ένα πρώτο δείγμα για το τι θα έχουμε μπροστά μας.
Ετοιμάζουν εργαζόμενους πειθήνια όργανα-ατομιστές που θα ανταγωνίζονται τον συνάδελφο με πρόσχημα , την εταιρεία, τον μισθό, τα χρόνια υπηρεσίας. Με στόχο το χτύπημα της ενότητας και της αλληλεγγύης που πρέπει να έχουμε σαν εργαζόμενοι.

Ενισχύουν τη λογική «τι θα πουν οι ανώτεροι» για να εντατικοποιούν την εργασία δημιουργώντας νέα πεδία αξιοποίησης της υποταγής προσδεμένες στο όραμα της «εταιρείας».
Τρομοκρατούν προς παραδειγματισμό εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των συναδέλφων, που έχουν θέση και άποψη. Με προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης.

Ενώ η δική μας αξιολόγηση – το ταμείο – που κάνουμε σαν εργαζόμενοι εδώ και χρόνια είναι οι μειωμένοι μισθοί, η εντατικοποίηση, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ελαστικές μορφές εργασίας , η υποστελέχωση.

Η ΕΣΚ και οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στον κλάδο το ΣΕΤΗΠ και συνολικά το ΠΑΜΕ κάνουμε καθαρό σε κάθε κατεύθυνση, αν δε σταματήσει η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία της διοίκησης στους εργαζόμενους, ότι θα κλιμακώσουμε την δράση και τον αγώνα μας. Δεν θα μείνει κανένας συνάδελφος μόνος του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Οι πλειοψηφίες στον ΠΑΣΕ και συνολικά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ & ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ –ΛΑΕ) στο συνδικαλιστικό κίνημα καλλιέργησαν τη λογική του εφησυχασμού και του συμβιβασμού ότι έχουμε κοινά συμφέροντα εργοδότες και εργαζόμενοι και πρέπει να τα βρούμε. Αυτοί είναι που λένε ότι λύση στα προβλήματα μας είναι η ανάπτυξη της εταιρείας, η καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι η απεργίες δεν έχουν αποτελέσματα. Αυτοί έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί εκτελούν αποστολή εξυπηρέτησης στη γραμμή υποταγής των εργαζομένων. Χτίζουν καριέρες σε βάρος των εργαζομένων με το αζημίωτο.

Σας καλούμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση στη νέα επίθεση της εργοδοσίας μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα για να διεκδικήσουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Να βγουν συμπεράσματα και να συνειδητοποιηθεί από όλους μια και καλή ότι πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αντί της αναμονής και του εφησυχασμού να επιλέξουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης.

Οι εργαζόμενοι χαράζουμε το δικό μας δρόμο.
Δίνουμε απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική απεργία 28/11.