Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις συνεχίζεται

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις συνεχίζεται

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι 4 απολύσεις (2 τεχνικοί πεδίου, 1 εργαζόμενος στην Πάρνηθα και μια εργαζόμενη στην Πληροφορική) που ανακοίνωσε η εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα πρέπει να ακυρωθούν. Ο αγώνας για την ακύρωσή τους ξεκίνησε στις 5/12 με τη στάση εργασίας των εργαζόμενων στην Πάρνηθα που προκηρύχθηκε από το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΗΠ και είχε καθολική συμμετοχή, ενάντια στην απόλυση συναδέλφου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Την Τετάρτη 19/12 ο αγώνας αυτός συνεχίζεται παρά τα εμπόδια που προσπάθησε να θέσει η πλειοψηφία της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΤ τη Δευτέρα 17/12 η (Δ)ΑΚΕ πρότεινε και αποφάσισε την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στα 2 ΤΤΛΠ Καλλιθέας και Νίκαιας στα οποία εργάζονται οι 2 από τους 4 απολυμένους. Η ΕΣΚ – ΟΤΕ πρότεινε η στάση εργασίας να αφορά το σύνολο των χώρων εργασίας του ομίλου ΟΤΕ αφού η αντίδραση στις απολύσεις δεν μπορεί να είναι αποσπασματική και να αφορά μόνο τις 2 από τις 4. Μάλιστα, θέσαμε ως αναγκαία την προοπτική κλιμάκωσης σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν θα ακυρώσει τις απολύσεις.

Την Τρίτη 18/12 θέσαμε στο ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ το ζήτημα των 4 απολύσεων και της ανάγκης συνέχισης των κινητοποιήσεων για την ακύρωση τους. Την ώρα του ΔΣ, κλιμάκιο της ΕΣΚ – ΟΤΕ περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της Πάρνηθας συζητώντας με τους εργαζόμενους το ενδεχόμενο να προκηρυχθεί στάση εργασίας και στην Πάρνηθα από το κλαδικό σωματείο. Η θετική ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν σχεδόν καθολική. Τελικά, το ΔΣ της ΟΜΕ αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας και στην Πάρνηθα με προοπτική κλιμάκωσης.

Η ανατροπή της απόφασης της ΠΕΤ από την ΟΜΕ, οφείλεται στην πίεση που άσκησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Πάρνηθα με τη συμμετοχή τους στην προηγούμενη στάση εργασίας κι αυτό σίγουρα αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη. Οι συνάδελφοι στην Πάρνηθα οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και για μια σειρά άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (αύξηση της εντατικοποίησης, άσχημη συμπεριφορά στελεχών, αλλαγή του ωραρίου, περιορισμό των δρομολογίων των λεωφορείων, ελλείψεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας) έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακάμψουν τις πλειοψηφίες της ΟΜΕ και της ΠΕΤ και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων στους 3 χώρους για τους οποίους έχει παρθεί η απόφαση για στάση εργασίας (ΤΤΛΠ Καλλιθεας, ΤΤΛΠ Νίκαιας, αποθήκες Πάρνηθας) να συμμετάσχουν μαζικά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα τόσο για τις απολύσεις όσο και για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, καλούμε το σύνολο των εργαζόμενων του ομίλου ΟΤΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να απαντήσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν η διοίκηση δεν πάρει πίσω τις απολύσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ 4 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ