ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, με κύριο θέμα την προσφυγή στον ΟΜΕΔ για υπογραφή ΕΣΣΕ στην Cosmote e-value, όπου παράταξή μας για μια ακόμη φορά εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της.

Είμαστε υπέρ οποιασδήποτε προσπάθειας για υπογραφή ΕΣΣΕ, από οποιαδήποτε Συλλογικότητα, που θα δικαιώνει τους συναδέλφους στην Cosmote e-value. Το αποδείξαμε με τη στάση μας, παρά τις διαφωνίες που εκφράσαμε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της συγκεκριμένης διαδικασίας. Άποψη μας ήταν να εξαντληθούν οι συνδικαλιστικές δράσεις, καθώς και όλες οι πιέσεις προς τη Διοίκηση, ούτως ώστε να έρθουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να μην οδηγηθούμε στην έσχατη λύση της μεσολάβησης, που ενδέχεται να είναι πολύ χρονοβόρα, αλλά και αβέβαιη.

Με γνώμονα μοναδικό και απαράβατο το συμφέρον των συναδέλφων, παρά τις αγεφύρωτες διαφορές μας με το Ενωτικό, η παράταξη μας με την παρουσία της θα κάνει ότι είναι δυνατό για θετική έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος! Όμως ας μη λαμβάνεται η ώριμη και υπεύθυνη στάση μας ως αδυναμία! Πρόεδρος και Γραμματέας συνεχίζουν να δίνουν ελλιπή ενημέρωση, λειτουργώντας καχύποπτα και φοβικά. Εμείς τους καλούμε να υπάρξει διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις με τον ΟΜΕΔ. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο, για να λειτουργούν με παραταξιακές λογικές.

Το κρυφό διαπραγματευτικό πλαίσιο, που έχει θέσει η παράταξη του Ενωτικού είναι ενδεχομένως μια βάση συζήτησης. Η παράταξή μας είναι έτοιμη με συγκεκριμένες προτάσεις να συμμετέχει στην διαδικασία διαβούλευσης και επιθυμεί με την παρουσία της να διαφυλάξει τη διαδικασία, ως οφείλει. Είναι η ώρα να παίξουμε όλοι με ανοιχτά χαρτιά, μακριά από ψηφοθηρικές λογικές!

Καλούμε τη Διοίκηση της Cosmote e-value, ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, να έρθει στη διαπραγμάτευση, χωρίς μεσολαβητές και συγκρουσιακό κλίμα.

Καλούμε τους εκπροσώπους του Ενωτικού να αφήσουν στην άκρη τη “μυστική διπλωματία”, “τα ταξίματα” και να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς για την “υπογραφή” της ΕΣΣΕ στην Cosmote e-value.

Συνάδελφοι, η ΑΚΕ ΠΑΣΕ ποτέ δεν πανηγύρισε για νίκες που δεν ήρθαν. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά με ειλικρίνεια και ωριμότητα θα παλέψουμε για θετική έκβαση.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΚΕ ΠΑΣΕ