ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ;

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ;

Η ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ δικαιώνεται για τις θέσεις της και τα γραφόμενα της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η ανοιχτή επιστολή του Γραμματέα της ΓΣΕΕ και Προέδρου της ΔΑΚΕ ΙΤ, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των όσων είχαμε πει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, κάποιοι έδειξαν τον πραγματικό τους ρόλο και πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και ιθύνων νους της διάσπασης της ΔΑΚΕ όχι μόνο στον ΠΑΣΕ, αλλά και στην Ομοσπονδία (πλέον δεν υπάρχει ΔΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ, αλλά ΑΚΕ) επέλεξε ξανά τον ίδιο δρόμο. Αφού δεν του βγήκε το παιχνίδι που ήθελε (να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη), αποφάσισε να πάει απέναντι σε αυτό που μέχρι πρότινως έλεγε παράταξη του. Το μόνο που θα του πούμε είναι καλό ταξίδι και ευχαριστούμε που μας δικαίωσες.

Στη σύγχρονη Δημοκρατία, όλες οι παρατάξεις (φοιτητικές-συνδικαλιστικές-πολιτικές) υπόκεινται σε κάποιο καταστατικό και διοικούνται από τα εκάστοτε όργανα. Αυτό δεν το γνωρίζουν στην ΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ (πράγμα το οποίο φάνηκε και με την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΔΑΚΕ ΙΤ) και εμμένουν μέχρι και σήμερα στη “Δημοκρατία” του ενός. Ο ένας αποφασίζει και οι άλλοι ακολουθούν. Εμείς στη ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ λειτουργούμε όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ΔΑΚΕ ΙΤ. Αυτό δε μπόρεσαν να αντέξουν οι πρώην συναγωνιστές μας και δημιούργησαν τη διασπαστική τους κίνηση απέναντι μας.

Φαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τους έπιασε μια κρίση ειλικρίνειας και λένε ότι προήλθαν από διάσπαση. Κάτι είναι κι αυτό. Με τις τελευταίες κινήσεις όμως που έγιναν, πλέον είναι ξεκάθαρο ένα: Η ΑΚΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ! Το παραμυθάκι σας τελείωσε! Η ΔΑΚΕ είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη και θα υπάρχει όσο υπάρχει και μία ΔΑΚίτισσα ή μόνο ένας ΔΑΚίτης. Με τους αγώνες μας και τα σύμβολα μας δεν παίξαμε ούτε τα χαρίσαμε σε κανένα.

Τον τελευταίο καιρό γίνονται διάφορες εκκλήσεις-προτάσεις από την πλευρά της ΑΚΕ να επιστρέψουμε πίσω (εδώ γελάμε). Κατά πρώτον, ποτέ ο διασπαστής δεν καλεί τον διασπαζόμενο να επιστρέψει, αλλά το αντίθετο. Κατά δεύτερον, εμείς είμαστε στο σπίτι μας που λέγεται ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ. Εσείς φύγατε και τη διασπάσατε. Ως εκ τούτου, η απάντηση μας είναι μία: Σε όσους υπέγραψαν τη διάσπαση της παράταξης μας, η πόρτα έχει κλείσει εδώ και καιρό. Σε όσους εξαπατήθηκαν ή γελάστηκαν από εσάς, είμαστε πάντα ανοιχτοί.

Σε όλους τους τόνους σας υπενθυμίζουμε κάτι. Μη τολμήσετε να βγείτε στον κόσμο και πείτε ότι είστε ΔΑΚΕ ή ότι εκπροσωπείτε τη ΔΑΚΕ. Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας!

ΥΓ1: Όσο για το αστείο επιχείρημα σας ότι συμμετείχαμε σε ενωτικό ψηφοδέλτιο, σας λέμε μόνο το εξής. Στους 2 Παγκοσμίους Πολέμους Αγγλία και Ρωσία που τους χώριζε χάσμα πολιτικών διαφορών, παραμέρισαν τις διαφορές τους και ενώθηκαν μπροστά στον κοινό κίνδυνο. Ο νοών νοείτω.

ΥΓ2: Ελπίζουμε ότι η Τριτοβάθμια ΔΑΚΕ θα ενεργήσει αναλόγως και θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της παράταξης στον Όμιλο ΟΤΕ.

Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΓΑΖΙ» ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.