ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Σ.Σ.Ε. ΣΤΗΝ COSMOTE E-VALUE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Σ.Σ.Ε. ΣΤΗΝ COSMOTE E-VALUE

Συνάδελφοι,

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Ενωτικού σχετικά με το πυροτέχνημα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στην Cosmote E-value θεωρούμε χρήσιμο να κάνουμε μια περιληπτική αναδρομή στο παρελθόν, με σκοπό να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον :

  • 24/12/2014 υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΤΕ όπου μέρος συναδέλφων της πρώην OTEPLUS μεταφέρεται στην Cosmote E-value. Τη σύμβαση αυτή η παράταξη του Ενωτικού, ούτε την υπερψήφισε, ούτε την καταψήφισε, ούτε λευκό!
  • Κάπου τον Ιανουάριο του 2015 εξέδωσαν μια ανακοίνωση για το ζήτημα της Cosmote E-value, όπου ζητούν ένταξη στον ΟΤΕ, την οποία κατά έναν μαγικό τρόπο εξαφάνισαν από το site του Συλλόγου.
  • Στις 20/01/2017 ο ΠΑΣΕ ΟΤΕ αποστέλλει στην ΟΜΕ ΟΤΕ διεκδικητικό πλαίσιο, όπου ζήτα τη διασφάλιση για τους εργαζόμενους της Cosmote E-value. αντίστοιχων όρων, με τους πρώην εργαζόμενους της Oteplus, που εντάχθηκαν στον ΟΤΕ. Καμία αναφορά για ξεχωριστή Επιχειρησιακή Σύμβαση, σχετικά τους συναδέλφους της Cosmote E-value.
  • 15/09/2017 Χωρίς καμία σύγκληση των οργάνων και εκτός ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξης του Ενωτικού, καταθέτει πρόταση υπογραφής ΣΣΕ στην Cosmote E-value στο προγραμματισμένο ΔΣ, όπου φυσικά απορρίπτεται από όλα τα σκεπτόμενα μέλη του Συλλόγου.
  • 19/09/2017 ο Πρόεδρος καλεί έκτατο Δ.Σ. για να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του ανάγκες, αγνοώντας τα έξοδα από τις εισφορές συναδέλφων που θα χρειάζονταν για το συγκεκριμένο Δ.Σ.
  • 21/09/2017 αποστέλλεται έγγραφο προς την ΟΜΕ ΟΤΕ, όπου την καλεί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση ΣΣΕ στην Cosmote E-value, έως 10/11/2017, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα αποσταλεί εξώδικο από τον ΠΑΣΕ στις 11/11/2017.
  • 10/11/2017 πραγματοποιείται η ΓΑΣ του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, ημέρα καταληκτικής ημερομηνίας και αφού οι πύρινοί τους λόγοι σείουν το novotel, στη συνέχεια το εξώδικο χάθηκε στο δρόμο!
  • 29/11/2017 ανακοίνωση του Ενωτικού. Επικαλείται πλέον το Νόμο που προφανώς δεν έχει ρίξει ούτε μια ματιά. Ζητούν προφανώς να αποχωρήσουμε από την σκέπη της ΟΜΕ ΟΤΕ. Επίσης δίνουν νέο χρονικό τελεσίγραφο στην ΟΜΕ, την 1/12/2017, την ημέρα συναντήσεως ΟΜΕ-ΟΤΕ και Διοίκησης!

Η ΑΚΕ-ΠΑΣΕ, δεν πρόκειται να δεχτεί και άλλη κοροϊδία εις βάρος των συναδέλφων της Cosmote E-value. Kκαταθέτουμε τη δική μας πρόταση για άρση του αδιεξόδου, που το Ενωτικό δημιούργησε. Καλούμε τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου, να κινήσουν τις διαδικασίες για έκτακτη ΓΑΣ, με μοναδικό θέμα την μετάθεση των εκλογών του Συλλόγου στο επόμενο τρίμηνο. Σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης είναι να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να σταλεί το εξώδικο στην Cosmote E-value, να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ΣΣΕ και να κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος. Τα πυροτεχνήματα λίγο πριν τις εκλογές, οι “λευκές” ψήφοι και η ψεύτικη ελπίδα πρέπει κάποια στιγμή να αποκαλυφθούν! Αποτελούν πρακτικές μαύρου παρελθόντος και η παράταξή μας δεν θα τα επιτρέψει. Έκτακτη ΓΑΣ τώρα! Άρση της εξουσιοδότησης στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και υπογραφή ΣΣΕ στην Cosmote E-value.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ