ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

Για άλλη μία χρονιά ολοκληρώθηκε ακόμη ένα πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού στο οποίο συμμετείχαν περίπου 270 συνάδελφοι, εκ των οποίων οι 170 περίπου με το πρώτο πρόγραμμα (αφορούσε συναδέλφους που θεμελίωναν πλήρη ή μειωμένη σύνταξη έως το 2024) και οι υπόλοιποι 100 με το δεύτερο πρόγραμμα (αφορούσε τους συναδέλφους με τουλάχιστον δεκαετή προϋπηρεσία στον Όμιλο ΟΤΕ και ηλικία τουλάχιστον 40 ετών).

Όπως και στις προηγούμενες εθελούσιες, επισημαίνουμε πως η συμμετοχή ή μη είναι μία προσωπική απόφαση των συναδέλφων που τους αφορά. Πρέπει να σταθμιστούν τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής. Δεν έλειψαν για άλλη μια φορά οι έμμεσες, αλλά και οι άμεσες πιέσεις αποχώρησης, ειδικά σε όσους εργαζόμενους κατέχουν θέσεις ευθύνης. Θέση μας είναι πως κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να αποχωρεί υπό καθεστώς πίεσης. Άλλωστε, ήδη υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις από τα δικαστήρια σε βάρος της εταιρείας για θέσεις ευθύνης που χάθηκαν χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.

Η εταιρία και με αυτήν την εθελούσια προσπαθεί να μειώσει το μισθολογικό κόστος με αντικατάσταση του παλαιότερου προσωπικού με νεότερο, χαμηλότερου κόστους. Συνεπώς, θεωρούμε επιβεβλημένη την κάλυψη του συνόλου των κενών θέσεων λόγω αποχωρήσεων, όπως και όλες τις παλαιότερες εκκρεμότητες. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο υπο-στελέχωσης καθώς οι εργαζόμενοι, ειδικά στην πρώτη γραμμή, κάθε ημέρα υπερβάλουν εαυτόν για να καλύψουν τα όποια κενά. Στο δίκτυο καταστημάτων συγκεκριμένα στα 30 υφιστάμενα κενά προστέθηκαν ακόμη 50, με αποτέλεσμα τόσο η καθημερινή λειτουργία όσο και η επίτευξη των εμπορικών στόχων να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που αποχωρούν για την προσφορά τους στην εταιρεία, τα μέλη του Συλλόγου μας για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Συμπορευτήκαμε σε ένα όμορφο, αλλά και δύσκολο ταξίδι και όλοι μαζί συμβάλαμε στην προσπάθεια επίτευξης καλύτερο όρων και συνθηκών για  όλους τους εργαζόμενους. Τους ευχόμαστε πάνω από όλα υγεία και καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξουν να κάνουν!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ