ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σαν να μην ήταν αρκετοί οι εκβιασμοί με το δίλημμα «εθελούσια ή τηλεφωνικό κέντρο;» η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ, πιστή στη στρατηγική της άμεσης μείωσης του μισθολογικού κόστους με κάθε μέσο και τρόπο, ανακοίνωσε χθες την παύση λειτουργίας των Σ.Υ.Π. (Συγκρότημα Υποστήριξης Πωλήσεων) στις περιφερειακές δομές και συγκέντρωση αυτών μόνο στην Αττική, το ίδιο αποφάσισε και για τους συναδέλφους που εργάζονται στην υποστήριξη των D2D (Door to Door)  πωλήσεων ανά την Ελλάδα.

Με αυτήν την κοντόφθαλμη λογική η εταιρεία σβήνει με μιας την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν εδώ και δεκαετίες οι συνάδελφοι των Σ.Υ.Π. να υποστηρίξουν τα σημεία πώλησης και όχι μόνο, αλλά και τη χρόνια προσπάθεια των συναδέλφων στις D2D πωλήσεις να φέρουν τη συνδρομητική μας τηλεόραση πρώτη στις προτιμήσεις των καταναλωτών δίνοντας παράλληλα νέα ώθηση στις πωλήσεις του Ομίλου με υποστήριξη πωλήσεων τρίτων προϊόντων και υπηρεσιών (συσκευές pos, τηλεοράσεις, ενέργεια κλπ).

Συνδυαστικά με το κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων, ο τερματισμός της λειτουργίας των Σ.Υ.Π. και των D2D οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση και ερήμωση της περιφέρειας σε κρίσιμες εθνικά και κοινωνικά περιοχές της νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας. Αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο είναι εθνική υπόθεση, οι εταιρείες του μεγέθους του ΟΤΕ να στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας και κατ’ επέκταση  την ελληνική οικονομία.

Στην εξίσωση του νέου διλήμματος «εθελούσια ή μετάθεση στην Αθήνα;» απουσιάζουν οι εναλλακτικές προτάσεις και η μεταβλητή της απομακρυσμένης εργασίας. Η εταιρεία επιμελώς ξεχνά πως εν μέσω πανδημίας το σύνολο των συναδέλφων εργάζονταν απομακρυσμένα και μάλιστα με επιτυχία και ταχύτατα αντανακλαστικά!

Σας ενημερώνουμε πως αυτό δεν θα περάσει.

Ο ΠΑ.Σ.Ε.–ΟΤΕ συγκαλεί άμεσα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή 17/7 στο οποίο θα παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ως μία πρώτη απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα  της Εταιρείας.

Παράλληλα καλούμε την ΟΜΕ–ΟΤΕ άμεσα να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.