ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας αναφορικά με το μετασχηματισμό και το disruption, παρότι προσεκτικά διατυπωμένη, προκάλεσε εύλογη ανησυχία στους εργαζόμενους για τη συνέχιση του εργασιακού τους βίου στην OTE A.E. ειδικότερα, αλλά και στον όμιλο ΟΤΕ γενικότερα.

Ιδιαίτερη ανησυχία διακρίνει τις κατηγορίες εργαζόμενων που αγγίζει η προαναφερόμενη ανακοίνωση και υφίστανται πλέον συνεχείς πιέσεις για συμμετοχή στα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου πριν ακόμα γίνει γνωστό οποιοδήποτε πλάνο ή όροι μετασχηματισμού, αλλά και όροι «εθελούσιας». Η Διοίκηση καλεί για μία ακόμα φορά τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις με μηδενική πληροφόρηση και με συνεχή πίεση θυμίζοντας το «τοξικό» κλίμα που υπήρξε στην εθελούσια του 2019 με τα γνωστά αποτελέσματα.

Από πλευράς μας, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα πράξαμε, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ουσιώδη αποφεύγοντας τις άσκοπες οξύτητες και αντιπαραθέσεις. Καλούμε τη Διοίκηση να κάνει το ίδιο και να προχωρήσει σε ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τα πλάνα της, ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να πάρουν τη βέλτιστη απόφαση.

Αξιολογείται θετικά και προς τη σωστή κατεύθυνση η δέσμευση της εταιρείας για διαβούλευση με την ΟΜΕ–ΟΤΕ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και είμαστε έτοιμοι για ουσιαστικές και όχι προσχηματικές διαδικασίες.

Αυτήν την κρίσιμη ώρα,  με την ενεργό συμμετοχή και συσπείρωσή σας γύρω από το σύλλογό μας, οι οργανωμένες συλλογικότητες στον όμιλο ΟΤΕ θα θέσουν τα πλαίσια ώστε να πορευτούμε όλοι μας με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε