ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

 

Σε συνέχεια της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης του νέου προγράμματος των δρομολογίων των λεωφορείων (με εφαρμογή από 1/7) που εξυπηρετούν την προσέλευση και την αποχώρηση των εργαζομένων στα μεγάλα κτίρια της Αττικής, οι Σύλλογοί μας έγιναν αποδέκτες πλήθους παραπόνων, καθώς οι αλλαγές δυσκολεύουν σημαντικά την εργασιακή καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα, από τη μέχρι τώρα ενημέρωση, φαίνεται ότι καταργούνται ολόκληρα δρομολόγια (Νερατζιώτισσα – Δ.Μ. – Παιανία) και  περιορίζεται η συχνότητα σύνδεσης του κτιρίου της Παιανίας με τον Προαστιακό/Μετρό στο Κορωπί. Το νέο πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων, καθώς ένας εργαζόμενος με 7ωρη απασχόληση και ώρα προσέλευσης 8π.μ. θα πρέπει να περιμένει μία ώρα παραπάνω για να αποχωρήσει στις 15:55 που είναι το πρώτο εσπερινό δρομολόγιο.

Πάγια θέση μας είναι ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνονται χωρίς αιφνιδιασμούς και σε συνεννόηση με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους αυτών. Οι Σύλλογοί μας, ζητάνε άμεσα συνάντηση με τη Διοίκηση για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Ο ΟΤΕ στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και του κοινωνικού προσώπου το οποίο επιθυμεί να προβάλει, καθώς και της προσπάθειας την οποία κάνει για μείωση του οικολογικού αποτυπώματος (zero plastic),  θα πρέπει να προάγει μετακινήσεις με εταιρικά μέσα και όχι να ενθαρρύνει του συναδέλφους να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους μέσα επιτείνοντας το πρόβλημα στάθμευσης στο Δ.Μ. και όχι μόνο.

 

#ΟΤΕείμαστεΕμείς